Menu

Krucsó Balázs

kep_3Balázs 1979-ben született Mezőhegyesen, komoly lovas hagyományokkal rendelkező családban. Édesapja Krucsó Ferenc neves díjugrató versenyző és edző, aki a magyar csapat tagjaként részt vett az 1980-as Olimpián is. Édesanyja, Gergely Erzsébet, szintén gyermekkorától lovagolt és fiatalabb korában több díjugrató versenyen is részt vett. Anyai nagypapája, Gergely Imre a Mezőhegyesi Állami Ménes „Ló törzstenyésztője” volt, azaz a Ménesbirtokon a lótenyésztés szakmai vezetőjeként dolgozott több mint 35 éven keresztül. Testvére Krucsó Szabolcs hazánkban és nemzetközileg is szintén elimert díjugrató versenyző.

Balázs és bátyja Szabolcs, Mezőhegyesen nőttek fel és édesapjuk felügyelete alatt már egészen fiatalon elkezdtek lovagolni. Balázst 16 éves korában küldték ki a szülei Németországba, hogy tovább fejlessze lovas tudását. Az észak-németországi Löhne városában Peter Schütte istállójába került, ahol korábban bátyja Szabolcs is lovagolt. Balázs három évig lovagolt itt és már egészen a kezdetektől nagyon sok verseny lehetőséget kapott. Tanulmányait a nagy lovas hagyományokkal rendelkező Wahrendorfban fejezte be.

Németországból visszatért néhány évre hazánkba, hogy testvérével együtt a B&H Lovasklub lovasaként folytassa pályafutását. Ez egy magán istálló volt és a 90-es évek végén hazánkban szinte egyedülálló körülményeket biztosított a fiatal Krucsó testvérek számára.

A szegedi évek után Szabolcs és Balázs Németországban dolgoztak tovább, ahol különböző tulajdonosok lovait lovagolták és versenyeztették, valamint lovak közvetítésével is elkezdtek foglalkozni. Sok versenyen vettek részt, számos szép eredményt értek el. A két testvérnek azonban elváltak az útjaik, Szabolcs visszatért Magyarországra, Balázs pedig úgy döntött, hogy Németországban folytatja a karrierjét.

A 2000-es évek elején került a Höcker család istállójába, ahol későbbi feleségével együtt dolgozva menedzselte a lovardát, fiatal lovak képzésével foglalkozott, és számos nagypályás lóval versenyzett nagyon sikeresen. Ebben az időszakban ismerkedett meg az egyik legnagyobb német szállítmányozási cég tulajdonosával, Kurt Nagellal, akinek a személyében egy nagyon nagyvonalú és lelkes szponzorra talált. Így a családi lovarda mellett a Nagel istálló első számú lovasa lett, amelynek köszönhetően további nagy sikereket ért el, Németországban és nemzetközi szinten egyaránt.

Balázs 2013-ban Osnabrück közelében, Bissendorfban alakította ki saját sportistállóját, amelyet jelenleg vezet.

Több mint tíz éve szinte folyamatosan tagja a magyar válogatottnak, amellyel nyert Nemzetek Díját és öt Európa-bajnokságon is részt vett. Száznál is több nemzetközi nagydíj győztese.

Balázsnak a házasságából két gyermeke született 2002-ben Luis, 2004-ben Lea. Jelenleg élettársi kapcsolatban él két kisebb gyermeke, a 2010-ben született Ida és a 2013-ban született Emil édesanyjával, Johannával.

 

Galéria


kep_4 kep_2 kep_1 kep_5 Frie_893-66-13-20-058 _V3B4935_s _V3B4532_s _V3B4461_s _V3B4453_s _V3B4451_s _V3B4412_s _V3B4409_s _V3B4406_s _V3B4080_s _V3B3362_s _V3B3360_s _V3B3316_s

 

kep_9 kep_10 PC-moments fed14 384