Menu

Lovarda

A Krucsó testvérek két önálló lovardával rendelkeznek, Szabolcs sportistállója Budapest közelében, a Váli völgyben található, Balázsé pedig az észak-németországi Bissendorfban, de a távolság ellenére szorosan együttműködve dolgoznak.

_V3B5930_sKrucsó Szabolcs váli völgyi lovardájában elsősorban lovak képzésével, versenyeztetésével, menedzselésével és közvetítésével foglalkozik, de a lovardában természetesen lehetőség van bértartásra is. Szabolcs a lovak ellátását, gondozását és a napi edzésmunkájukat személyesen tervezi meg, irányítja és felügyeli.

A Krucsó sportistállóhoz az M7-es autópálya harmincötös kilométerénél, a Váli völgyi pihenőhelynél kell letérni, majd Baracska felé haladva nyílegyenes út vezet a lovardához.

A kapuhoz érve már elénk tárul a lovarda épülete, amely mögött ameddig a szem ellát, tájvédelmi körzet húzódik. A lovaspályákat elhagyva, a mintegy 5 hektárnyi területet egy patak határolja, amelykíváló tereplovaglási lehetőséget biztosít.

A lovarda fedett és szabadtéri pályákkal egyaránt rendelkezik. A kinti pályát egy domb határolja, mögötte, a telek végében lettek kialakítva a karámok. Szélvédett, dréncsővel ellátott, automata öntözőrendszerrel locsolható lovas pályánk talaja nagyon jó minőségű.

A 60 m hosszú napos, fedett istálló, tágas, 3,5 m-es igényes bokszokkal, három nyergessel, két beltéri gumiborítású patamosóval és porelszívós zabroppantóval biztosítja a lovak és lovasaik kényelmes kiszolgálását. Innen közvetlen az átjárás a 25 m x 50 m – es fedett lovardába, amelynek a talaja szintén kiváló minőségű, speciális, geotextiles lovaglófelület. A lovak napi mozgatását a gumiborítású jártatógép is segíti.

Az istállókből közvetlenül elérhető a tágas klubhelyiség és az öltözők is. A lovarda betonúton körbejárható, a parkolási lehetőség biztosított és a telep egész területe akadálymentesített, mozgáskorlátozott vendégeink kényelmét ezenfelül külön melléhelyiség is biztosítja. A létesítményt lézerfolyosós riasztórendszer védi.

Krucsó Balázs lovardája Osnabrück közvetlen közelében, Bissendorfban található, erdővel körülvett, rendkívül nyugodt és szép környezetben. Balázs elsősorban ugrólovak képzésével, versenyeztetésével, valamint értékesítésével foglalkozik. De  szívesen vállalja, több napos edző táborok keretében, lovasok képzését és díjugrató versenyekre való felkészítését is.

A 30 bokszos istállóhoz két lovaglópálya tartozik, egy szabadtéri és egy fedeles lovarda, amelyek automata öntözőrendszerrel felszereltek és talajuk kiváló minőségű, speciális lovaglófelület. A lovak napi mozgatását jártatógép is segíti.

 

A Krucsó testvérek munkáját képzett, komoly lovas múlttal és sok tapasztalattal rendelkező lovasok és lóápolók segítik:

Lóránt Attila hosszú ideje segíti Szabolcs munkáját, elsősorban fiatal lovak képzésében és ugrólovak versenyre való felkészítésében kiváló. Gyerekkora óta lovagol, 14 éves korától a budapesti Honvéd színeiben versenyzett. A válogatott tagjaként részt vett ifjúsági és junior Európa-bajnokságon. Ifjúsági magyar bajnok és fiatal lóval nyert tenyészversenyt is. Több lovardában dolgozott telepvezetőként, számos verseny megrendezésében vett részt.

Karlecz Barbara több éve Szabolcs és családja első számú segítője és lóápolója az otthoni munka során valamint a versenyeken egyaránt. Barbi érettségi után a bábolnai Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskolában tanult és szerzett a jelenlegi munkájához szükséges szakirányú képesítést.

Sirokai Zsófia óvodás kora óta lovagol. 17 éves koráig a Varga családnál lovagolt, majd öt évig volt a Sáripusztai Ménes lovasa. Ezt követően négy évet dolgozott lovasként Németországban és egy évet pedig Japánban. Junior magyar bajnok, felnőtt magyar bajnokságon 3. helyezést ért el, két alkalommal a magyar válogatott tagjaként Nemzetek Díjában is lovagolt és több alkalommal nyert fiatal lovakkal tenyészversenyt. Fiatal kora ellenére komoly hazai és nemzetközi verseny tapasztalattal rendelkezik.

Rózsa Orsolya lovascsaládban született, édesapja Rózsa István díjugrató lovas volt. Gyermekkorától versenyzett amatőr szintig. Több évig dolgozott lovasként és lóápolóként a Sáripusztai Ménesnél, majd Görögországban, ahol versenyzett is. Ezt követően a belga Philippaerts család istállójához került, ahol Nicolas Philippaerts lovasaként készítette fel a lovakat a világ legjelentősebb díjugrató versenyeire. Orsi nagyon tapasztalt lovas, aki rendkívül magas szintű idomító munkát végez.

A Krucsó istállóval a napi munka során – amikor ideje és elfoglaltsága engedi – együttműködik Kafka Zsófia, hazánk egyik legkíválóbb, válogatott díjlovasa.
_V3B4467_s

 

Galéria


Somogyvári Anett fotóival

 

DSCF0199 DSCF0201 DSCF0206 DSCF0214_1 lovarda,poni 004 lovarda,poni 013 _V3B5296_s _V3B4926_s _V3B4916_s _V3B4907_s _V3B5828_s _V3B5340_s _V3B5241_s _V3B4678_s _V3B4404_s _V3B4385_s _V3B5861_s _V3B4877_s _V3B4811_s _V3B4791_s _V3B4734_s _V3B4572_s EPS_2898_ EPS_2833_ Balázs lovardája